09125830821

پشتیبانی24/7

تلویزیون ندارد ولی صدا دارد

فهرست مطالب

یکی از رایج ترین ایرادها در تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی این است که بصورت کاملا ناگهانی و یا حتی در حین تماشای تلویزیون متوجه می شویم که تصویر تلویزیون رفته ولی صدا دارد.در این مقاله سعی میکنیم که علت بوجود آمدن این ایراد و راه حل آن را برای شما عزیزان توضیح دهیم.همچنین دریکی از ویدئوهای عیب یابی نیز این علت بطور کامل نمایش داده شده است.

برای درک بهتر از این موضوع لازم میباشد که تا حدودی به قطعات و بردهای الکترونیکی تلویزیون و نحوه عملکرد آنها آشنا باشیم.

بطور کلی و خلاصه تلویزیون ال ای دی را مجموعه ای از برد تغذیه ،مین برد،برد تیکان،برد اینورتر(تلویزیون ال سی دی)،لیکوئید یا همان صفحه نمایش و بک لایت و یا مهتابی( تلویزیون ال سی دی) مینامند.

برد تغذیه تلویزیون وظیفه تولید ولتاژهای استاندارد برای برد مین و همچنین روشن کردن بک لایت های تلویزیون را بر عهده دارد که برد تغذیه و نحوه ی ایراد یابی و همچنین عملکرد آن در مقاله ی برد پاور چیست به طور کامل توضیح داده شده است.

برد مین یا همان مین برد تلویزیون مغز اصلی تلویزیون میباشد که تمام دستورهای تلویزیون از جمله دستور تولید ولتاژ به برد تغذیه و یا دستور روشن شدن بک لایت ها و همچنین پردازش تمام نرم  تمام نرم افزارهای تلویزیون و …توسط مین برد انجام میشود.

برد تیکان چیست و چگونه کار میکند؟

وقتی تلویزیون تصویر ندارد ولی صدا دارد باید گفت برد تیکان در واقع یک نوع برد مین در ابعاد کوچکتر می باشد و همچنین  خوده برد تیکان از مجموعه پردازندهای جدا برای پردازش نهایی تصویر و تولید تصویر بهره میگیرد.برد تیکان وظیفه تولید و پردازش تصویر را بر عهده دارد و بعبارت دیگر تقریبا هرگونه ایراد و اشکال در تصویر میتواند مربوط به خرابی این برد مهم در تلویزیون باشد .

برای مثال زمانیکه تصویر تلویزیون نگاتیو شده است یا اینکه تصویر تلویزیون به رنگ سفید و یا کم رنگ تبدیل شده است و هر گونه ایراد دیگر در تصویر می تواند خرابی برد تیکان را اطلاع دهد.علاقمندان به الکترونیک و همچنین مصرف کننده ها میتوانند با مراجعه به صفحه علت سفید شدن تصویر و یا با مراجعه به ویدئوهای عیب یابی میتوانند اطلاعات بسیار مفیدی را در زمینه برد تیکان یا همان برد تصویر و همچنین نحوه ی عملکرد برد تیکان و انواع ایرادهای رایج در برد تیکان را بهمراه رفع عیب آنها را بدست آورید.

بک لایت و یا مهتابی در تلویزیون های ال ای دی و ال سی دی چیست؟

تلویزیون تصویر ندارد ولی صدا دارد

بطور خلاصه و ساده زمانیکه تصویر سازی در تلویزیون توسط برد تیکان و مجموعه پنل صورت گرفت برای دیده شدن این تصویر به نور نیاز داریم.بله همانطور که متوجه شدید تصویر سازی و تولید نور دو قسمت جداگانه در تلویزیون میباشند که بطور مستقل از هم کار میکنند.

این نور در تلویزیون های ال سی دی توسط مجموعه ای ازمهتابی  یا لامپ فلورسنت تولید میشود و این مهتابی ها توسط یک برد مستقل بنام برد اینورتر کنترل میشود.مهتابی های پر مصرف و هم چنین برد بزرگ اینورتر در تلویزیون های ال سی دی با گذشت زمان و پیشرفت علم جای خود را به بک لایت یا همان ال ای دی های کم مصرف دادند و به تلویزیون های ال ای دی تبدیل شدند.

همچنین بجای برد اینورتر برای روشن کردن این بک لایت ها  از آی سی های کوچک درایور استفاده شده است که معمولا این آی سی ها در قسمت پشت برد تغذیه تعبیه شده اند.

بک لایت ها در کدام قسمت تلویزیون قرار دارند و از نظر ظاهر چه شکلی هستند؟

تلویزیون تصویر ندارد ولی صدا دارد

بک لایت ها دارای انواع مختلفی هستند برای مثال لنز درشت و لنز ریز و یا بصورت خطی یا ال ای دی بار و …تولید میشوند.مهم ترین قسمت در بک لایت تلویزیون تعداد آنها هستند که با توجه به مدل و سایز تلویزیون ها متفاوت میباشند.

بک لایت ها معمولا بصورت شاخه ای تولید میشوند و روی هر شاخه میتواند سه ،چهار،پنج و یا بیشتر ال ای دی قرار میگیرند. بک لایت و همچنین محل قرار گرفتن آنها با توجه به مدل تلویزیون و نوع آنها میتوانند متفاوت باشند.برای مثال در تلویزیون های ال ای دی ال جی سری های ( LN ، LB ، LF ، LY ) بک لایت ها در کف سینی تلویزیون قرار دارند و همچنین با توجه به سایز آنها بصورت سری و موازی سیم بندی شده اند.

همچنین در تلویزیون های سامسونگ سری های( آ یو،تی یو ، آر یو) بک لایت بصورت ال ای دی بار در پایین سینی قرار گرفته اند و نور از پایین به بالا پرتاب میشوند. و همچنین در تلویزیون های ال سی دی مهتابی ها در کف سینی تلویزیون قرار گرفته اند و اینکه دارای تنوع خاصی نیستند.

علت اینکه تلویزیون تصویر ندارد ولی صدا دارد چیست؟

احتمالا از مطالب بالا متوجه شده باشید که دلیل نبودن تصویر میتواند مربوط به کدام قسمت از تلویزیون باشد.اما یک نکته بسیار مهم در این قسمت وجود دارد که مشتریان و مصرف کنندها نباید از آن غافل شوند.همانطور که در بالا توضیح داده شده تصویر سازی و تولید نور دو قسمت کاملا مجزا هستند که ارتباطی به یکدیگر ندارند.

سوال مهمی که اینجا مطرح میشود این است که آیا تصویر تلویزیون قطع شده است یا نور آن؟ و یا اینکه چگونه متوجه بشویم که آیا تصویر تلویزیون قطع شده است یا نور آن؟

تصویر سازی تلویزیون توسط برد تیکان صورت میگیرد و یکی از دلایل اصلی از بین رفتن تصویر تلویزیون میتواند خرابی برد تیکان باشد .لازم به ذکر میباشد که برای تشخیص و همچنین تفکیک ایراد یک راه حل ساده وجود دارد که این راه حل را نیز میتوانید درویدئوهای ایراد یابی نیز ملاحظه بفرمایید.

را حل به این صورت است زمانیکه با این ایراد مواجه شدید که تصویر تلویزیون ال ای دی یا ال سی دی شما رفته ولی صدای آن باقی مانده می توانید به راحتی نور چراغ قوه گوشی خود را به سمت صفحه نمایش تلویزیون خود بگیرید و با دقت به صفحه تلویزیون نگاه کنید.در این مرحله تلویزیون خود را روشن کنید و با دقت ملاحظه بفرمایید و اگر تصویر اشیا ،ادم و یا منوی تلویزیونو یا لوگوی تلویزیون را دیدید این به این معنی میباشد که تصویر سازی تلویزیون صورت گرفته است و در واقع مجموعه ی بک لایت در تلویزیون ال ای دی یا مهتابی و برد اینورتر در تلویزیون ال سی دی شما معیوب شده است.

اما مورد بعدی که میبایست به آن دقت کرد این است که زمانیکه که چراغ قوه گوشی خود را به سمت صفحه نمایش قرلار دادید و متوجه شدید که تحت هیچ شرایطی چیزی قابل رویت نیست میتوانیم متوجه شویم که تصویر را نداریم و بعبارت دیگر تصویر سازی صورت نگرفته است که یکی از دلایل اصلی آن میتواند خرابی برد تیکان باشد.

در این مرحله برای اینکه بخواهیم از صحت و سلامت بک لایت ها نیز با خبر شویم میتوانید به راحتی با پشت دست یک ضربه بسیار آرام را به صفحه نمایش تلویزیون وارد نماییم .در اینجا اگر نور روی صفحه نمایش ظاهر شد متوجه میشویم که بله بک لایت ها سالم هستند و نور تلویزیون تولید شده است .

دلیل خراب شدن بک لایت ها چیست و آیا کل بک لایت ها هنگام خراب شدن میبایست تعویض شوند؟

تلویزیون تصویر ندارد ولی صدا دارد

در تلویزیون های ال ای دی ال جی برای مثال در سایز 42 اینچ با خراب شدن حتی یک ال ای دی روی یک شاخه از بک لایت به دلیل سری بسته شدن سیم بندی آنها باقی بک لایت ها قادر به روشن شدن نمیباشند و در نتیجه نور تلویزیون بطور کامل قطع میشود.نکته ای که حائز اهمیت میباشد این است که تمام این ال ای دی ها مانند سایر لامپ ها ساعت مصرف دارند و زمانیکه حتی یک ال ای دی معیوب میشود به این معنی میباشد که ساعت مصرف باقی بک لایت ها نیزرو به اتمام میباشد.

متاسفانه برخی از افراد سود جو با دادن قیمت های کاذب و جذاب برای تعویض بک لایت مشتریان را ترغیب میکنند که تلویزیون خود را به آنها بسپارند.در این مورد متاسفانه یا تمام شاخها تعویض نمیشوند یا اینکه از بک لایتهای متفرقه یا درجه دو استفاده می شوند در حالتی که تمام شاخها تعویض نشوند با توجه به اینکه قطعا طول عمر باقی بک لایت ها رو به اتمام بوده  مصرف کننده نهایتا شیش ماه دیگر مجبور به تعویض مجدد باقی بک لایت ها خواهد بود.از اینرو حتما در هنگام تعویض بک لایت ها از تعمیر کار خود بخواهید که تمام شاخه های بک لایت را تعویض کند و بک لایت های معیوب را به شما تحویل دهد.

با توجه به توضیحات بالا متوجه میشویم که یکی از دلایل اصلی خراب شدن بک لایت ها تمام شدن ساعت مصرف آنها بوده که بصورت خود به خود و ناگهانی خاموش میشوند.از دیگر دلایل اصلی  میتوان به استفاده زیاد آنها نیز اشاره کرد.همچنین نوسان برق نیز میتواند دلیلی بر خرابی و معیوب شدن بک لایت ها نیز باشد.

آیا تعویض بک لایت در این مجموعه دارای گارانتی و ضمانت میباشد؟

تمام خدمات ارائه شده در مرکز تعمیرات تلویزیون تی وی بهرامی سرویس دارای ضمانت نامه کتبی میباشد و همچنین مدت زمان گارانتی نیز با توجه به نوع خدمات ارائه شده متفاوت میباشد.همچنین به دلیل استفاده از بک لایت های درجه یک و اورجینال تمام بک لایت های تعویض شده تلویزیون از 6 تا 18 ماه با توجه به نوع تلویزیون و برند آن دارای ضمانت نامه کتبی میباشد.

امتیاز شما به این مطلب
5/5

دیدگاه خود را در مورد این پست بنویسید

jQuery(function($){ $("link#elementor-post-5-css").remove(); })